Tips og råd

Lek med maten

Alle våre opplevelser med mat gjennom livet påvirker vårt forhold til mat. Det er nå du gir barna deres barndomsminner. Hva er det du vil de skal huske?

Rammen rundt måltidet er viktig. Tenk også over hva vi velger å kose oss med. Koser vi oss bare når familien er samlet rundt kaker og desserter, eller kan vi også kose oss med vanlig middagsmat? Begge deler er selvsagt lov, men det kan være greit å ha et bevisst forhold til det.

Du er en god rollemodell ved å snakke positivt om ulik mat du liker. Du kan også styrke barnets bevissthet ved å få det til å kjenne på sin egen sult- og metthetsfølelse. Les mer om hvordan du får barnet til å spise her. Å leke med maten kan være spiren til en matglede som varer livet ut.

Involver barna i matlagingen

La barna sitte i en høystol og se på mens du lager mat. Det er spennende å se på mens du knekker et egg eller åpner en frukt. De kan få lov til å røre litt i maten eller helle noe oppi gryten. Du kan også bake sammen med barna. La dem leke med deigen og pynte etterpå. Når barna får eierskap gjennom å delta i matlagingen kan også terskelen bli lavere for å smake på maten.

Rollespill

Kjøp inn servise og ulike matvarer i plast som barna kan leke med. Det er morsomt å leke butikk eller dekke på bordet.

Vi har et lite lekekjøkken fra KidKraft som blir flittig brukt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s