Fra 6 mnd · Middag

Mormors kjøttpudding

kjottpuddingEttåringen liker nå best å spise selv. Det kan være vanskelig å finne god fingermat. Det finnes en del gode medisterkaker og fiskekaker å få kjøpt med høy fiske- og kjøttandel, men mange av dem har et ganske høyt saltinnhold. Mormor lager derfor denne gode kjøttpuddingen som er populær hos både ett- og toåringen, det gjemmer seg til og med litt grønnsaker i den.

400 g kjøttdeig (gjerne en blanding av storfe og svin)
1 ts salt (sløyfes til barn under 12 mnd)
Litt malt pepper
2 egg
2,5 ss hvetemel
2 dl H-melk eller fløte*
50-100 g frosne erter

Rør kjøttdeigen seig med saltet. Rør inn eggeplommene, deretter hvetemelet. Spe med melken litt av gangen til farsen blir jevn og smidig. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i farsen (eventuelt: Ha i eggene hele, så slipper du stivpiskingen, men da blir puddingen litt mer kompakt). Kok ertene lett eller varm dem i mikrobølgeovn. Mos ertene med en stavmikser og ha dem i deigen.

kjottpudding2Fyll deigen i en smurt brødform, dekk med aluminiumsfolie og stek i vannbad på nederste rille i ovnen på 200 grader i ca en time. La puddingen hvile ca 15 minutter før du hvelver den på et fat.

Tips:

  • Eventuelle rester kan legges som skiver flatt i en stor boks og fryses. Når skivene er frosne, legger du dem i porsjonsposer og har dem tilbake i fryseren. Da har du fin barnehagemat eller lettvinn middag som tines kjapt.

Variasjon:

  • Istedenfor å steke puddingen i form, kan du forme deigen til små kjøttkaker som stekes til de er gjennomvarme. Server kjøttkakene som de er eller ha dem over i en tomatsaus.
  • Bytt ut ertene med søtpotet- eller gresskarpuré

* Til barn under 10 mnd kan du bytte ut melk og fløte med havremelk, kokoksmelk eller morsmelkerstatning.

En kommentar om “Mormors kjøttpudding

  1. Begynte nettopp å følge deg, gleder meg til å se hva du skriver om. Og arti å se dette innlegget, vi hadde kjøttpudding til middag i dag! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s