Fra 12 mnd · Muffins

Grove banan- og gulrotmuffins

barn_grove_muffins

Barnas favoritt! Kombinasjonen av banan og gulrot gir en god og naturlig søt muffins.

2 egg
1/2 dl sukker
1 dl hvetemel
1 dl sammalt spelt eller hvete
1/2 dl lettkokte havregryn
1/4 ts salt
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/4 ts kanel
1 dl solsikkeolje
1 stor gulrot (eller 2 små), finrevet
1 moden banan, finmost

Sett ovnen på 150 grader varmluft (eller 170 grader over- og undervarme).

Ha alt det tørre i en bolle. Bland banan, gulrot og olje. Pisk egg og sukker til en lys og luftig eggedosis. Hell oljeblandingen og eggedosisen over det tørre og vend forsiktig sammen med en slikkepott.

Sett ti muffinsformer i et muffinsbrett og fyll dem 2/3.  Stek 30 minutter i forvarmet ovn.

Variasjoner:

 • Bytt ut bananen med 1 dl søtpotetpuré.
 • Bytt ut gulroten med et revet eple.
 • Bytt ut havregryn med havremel eller hirseflak.
 • Du kan kutte helt ut sukkeret eller erstatte med honning eller agavesirup (blandes inn i røren sammen med oljen).

Tips:

Dette blir ekte festkaker med litt glasur og pynt. Tilsett gjerne en dråpe konditorfarge i glasuren. Prøv en av disse variantene:

 • Melisglasur: Bland 1 ts sitronsaft og melis til en tykk glasur. Legg en liten teskje i midten av hver muffins og pynt med for eksempel Non Stop.
 • Ostekrem: 150 g Philadelphia, 1 dl melis, 1 ts vaniljesukker, 1 ss sitronsaft. Rør alt godt sammen og sprøyt pene topper på muffinsene.
 • Hvit sjokoladekrem: Varm 1 dl kremfløte til ca 60 grader, hell den over 30 g hvit sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet helt. Sett den i kjøleskapet til den er helt kald (gjerne over natten). Pisk den opp med kjøkkenmaskin eller håndvisp til du har en luftig krem. Sprøyt pene topper på muffinsene.

3 thoughts on “Grove banan- og gulrotmuffins

 1. Synes disse smakte godt, men ble veldig tørre! Måtte til og med ta de ut 10 minutter før tiden, så de ble tørre etter kun 20 min i ovnen. Hadde vært enda bedre om de var enda litt saftigere, slik både banan og gulrotmuffins pleier å være. Noen tips til justeringer?

  1. Hei! Hvilken temperatur hadde du ovnen på? For at steketiden skal stemme anbefales 150 grader varmluft eller 170 grader over- og undervarme. Hvis du har høyere temperatur på ovnen, vil steketiden bli kortere. Størrelsen kan også spille inn. Hvis du bruker små cupcake-former, blir steketiden 15-20 min.

 2. Supre banan- og gulrotmuffins!
  Brukte en blanding av rapsolje og Bremykt som jeg hadde, istedenfor solsikkeolje. 2-åringen her deltok i bakeprosessen og spiste godt av sluttproduktet 😊 Tusen takk for god oppskrift!

Leave a Reply