Fra 12 mnd · Middag

Fiskegrateng x3

Denne fiskegratengen kan du servere fra barna er ca ett år og la den utvikle seg i takt med barnets reaksjon på smak og konsistenser. Hvis barnet ditt er litt skeptisk til nye ting kan være fint med gradvis tilvenning av smaker. Hvis barna kjenner igjen og «stoler på» gratengen kan det hende det ikke er så farlig hvis den får litt endret innhold. Hvis du tror ditt barn vil like den mest avanserte med en gang kan du selvsagt prøve det. Den tykke sausen gjør dette til perfekt lære å spise selv-mat som fester seg godt til skjeen.

Oppskriften passer til to barn og to voksne

200 g fisk eller fiskepudding
3 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
2 egg
Salt og pepper
100 g revet parmesanost
50g Panko eller griljermel
150 g små makaroni (gjerne fullkorn)
50 g grønne erter (se trinn 3)
1 liten gulrot i små terninger (se trinn 3)

Hvit saus:

Smelt smør på middels varme og rør inn melet til en jevn grøt. Spe med halvparten av melken og rør til det er glatt. Ha i resten av melken, la det koke opp og kok videre i minst to minutter til du har en tykk saus. Rør inn halvparten av osten og eggene. Smak til med pepper og salt (ikke bruk for mye salt når du lager til de små, la heller de voksne salte sin egen porsjon).

Trinn 1: Fiskekakegrateng

Her bruker du fiskekaker eller fiskepudding av god kvalitet (minst 60% fisk) som du kutter i små terninger. Bland fisken med kokt makaroni og hvit saus. Fordel det i en form og topp med resten av osten og Panko. Stek på 200 grader i ca 15 minutter til den er lett gyllen.

Trinn 2: Fiskegrateng

Her bruker du valgfri fisk, for eksempel torsk. Du kan gjerne bruke fryst fisk, men da bør du tine den først ved å legge den i kjøleskapet kvelden før. Del fisken i små terninger. Bland fisken med kokt makaroni og hvit saus. Fordel det i en form og topp med resten av osten og Panko. Stek på 200 grader i ca 15 minutter til den er lett gyllen.

Trinn 3: Fiskegrateng med grønnsaker

Damp gulroten til den er mør. Rør inn gulrot og erter i den hvite sausen. Følg ellers samme oppskrift som trinn 2.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s