Kake

Pavlova med sjokoladekrem og bær

sjokoladepavlovaSprø utenpå, myk inni og toppet med sjokoladekrem, bær, hvit sjokolade og pistasj. Her kan du glede mange små og store uten å bruke halve dagen på kjøkkenet.

50 g kokesjokolade
2 dl kremfløte

5 eggehviter
250 g sukker
1 ss maisenna
1 ts balsamico- eller bringebæreddik

200-300 g bær
2 ss hakket hvit sjokolade
2 ss hakket pistasj

Hakk sjokoladen og ha den i en skål. Varm kremfløten til like under kokepunktet og hell den over sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet. Sett skålen i kjøleskapet til sjokoladefløten er helt kald, gjerne natten over.

Pisk eggehvitene til de danner myke topper. Ha i halvparten av sukkeret en skje om gangen. Bland maisennaen med resten av sukkeret og hell gradvis inni eggehvitene. Pisk til du har stiv og blank marengs. Hell i eddiken mot slutten av piskingen. Stek marengsen i forvarmet ovn på 120 grader varmluft i 1,5 time. Sett ovnsdøren på gløtt til marengsen er avkjølt. Du kan fint gjøre klar bunnen et par timer før servering.

Rett før servering har du bunnen over på et fat og pisker sjokoladefløten til en lett og luftig krem. Ha kremen på bunnen. Pynt med bær, hvit sjokolade og pistasj.

Tips:

  • Du bestemmer selv hvor søt du vil ha sjokoladekremen med sjokoladen du bruker. Jeg brukte dronningsjokolade, som ga en passe søt krem. For en litt bitter sjokoladekrem kan du bruke 70%-sjokolade. Du kan også bruke melkesjokolade eller hvit sjokolade hvis du vil ha den søtere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s