Fra 12 mnd · Middag

Kyllingboller med Korma-saus

Kyllingkjøttboller i korma-saus

En deilig Korma-saus med milde indiske smaker er perfekt middag for hele familien. Ikke vær redd for å introdusere barna for krydder, men det kan være greit å være litt varsom med chilipulveret i begynnelsen.

400 g kyllingkjøttdeig
2 ss hvetemel
2 ss matfløte (eller kokosmelk)
½ ts garam masala
½ ts salt

2 ss nøytral olje
1 løk
1 boks hermetiske tomater
1 dl matfløte (eller kokosmelk)
1 hvitløksfedd
1 ts fersk ingefær, hakket
½ -1 ts garam masala
½ ts salt
1 ts sukker
Litt chilipulver (valgfritt)
50 g fryste erter (valgfritt)

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.

Ha olje, løk og garam masala i en gryte og stek på middels varme til løken er blank og myk. Ha i hvitløk og ingefær og stek ett minutt til. Ha i tomater og la det koke videre på middels varme i ca en halv time. Ha i fløten og la den koke med i et par minutter. Kjør sausen glatt i en blender eller med stavmikser. Smak til med sukker, salt og chilipulver.

kjottboller_brettMens sausen koker kan du lage kjøttbollene. Ha kjøttdeig, salt, krydder, mel og fløte i en bolle og rør blandingen med en sleiv i et par minutter til den er seig. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin med K-krok. Ha eventuelt i mer fløte hvis deigen er for hard. Bruk to teskjeer til å forme små kjøttboller som du legger utover et stekebrett med bakepapir.

Stek kjøttbollene i 5-10 minutter til de begynner å få litt farge. La kjøttbollene trekke i sausen et par minutter sammen med ertene før servering. Ikke overkok kjøttbollene så de blir tørre, men sjekk alltid at de er gjennomstekte før du gir dem til barna.

Servering:

  • Server med basmatiris.
  • Fersk koriander, mandelflak eller kokosflak er godt å drysse over.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s