Brød · Fra 6 mnd

Saftig eltefritt grovbrød

grovbrodSelv om du aldri har bakt et brød eller en bolle før i livet, lover jeg at du kan lage et supert brød! Jeg lover også at det krevet maks 10 minutters arbeidsinnsats. Prøv denne grunnoppskriften et par ganger først og prøv deg deretter frem med ulike meltyper, frø og smakstilsetninger.

250 g fint hvete- eller speltmel
250 g sammalt spelt- eller hvetemel
½ ts tørrgjær
½ ts salt
1 ts sukker, honning eller sirup
4 dl kaldt vann

Bland alt unntatt vann i en bakebolle. Lag en fordypning i melet og hell i vannet. Bruk helst en kjøkkenmaskin med eltekrok og sett maskinen på laveste hastighet til du har en jevn deig. Dekk bollen med plast. La deigen heve i 7-10 timer over natten eller mens du er på jobb.

Når du er klart til å steke brødet heller du deigen så forsiktig du kan over i en brødform ved hjelp av en deigskrape eller slikkepott. Sett ovnen på 250 grader. Mens ovnen varmes opp lar du brødet heve i formen ca 30 minutter. Sett brødet midt i ovnen, lukk døren og senk temperaturen til 210 grader. Stek brødet i 45 minutter til det har en mørk gyllen skorpe.

Ta brødet ut av formen med en gang det er ferdig stekt og la det hvile i en halv time før du skjærer i det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s