Brød · Fra 12 mnd

Gulrotbrød med yoghurt

Enkelt, deilig og saftig eltefritt brød som garantert blir familiens nye favoritt! Oppskriften er inspirert av boken Menn som baker brød, skrevet av Sverre Gunnar Haga.

300 g siktet hvetemel
150 g sammalt spelt- eller hvetemel
50 g havregryn
½ ts tørrgjær
½ ts salt
3,5 dl kaldt vann
1 dl yoghurt
1 stor gulrot (eller to små), finrevet

Bland alt unntatt vann og yoghurt i en bakebolle. Lag en fordypning i melet og hell i det våte. Bruk helst en kjøkkenmaskin med eltekrok og sett maskinen på laveste hastighet til du har en jevn deig. Dekk bollen med plast. La deigen heve i 7-10 timer over natten eller mens du er på jobb.

Når du er klart til å steke brødet heller du deigen så forsiktig du kan over i en brødform ved hjelp av en deigskrape eller slikkepott. Sett ovnen på 250 grader. Mens ovnen varmes opp lar du brødet heve i formen ca 30 minutter. Sett brødet midt i ovnen, lukk døren og senk temperaturen til 210 grader. Stek brødet i 45 minutter til det har en mørk gyllen skorpe.

Ta brødet ut av formen med en gang det er ferdig stekt og la det hvile i en halv time før du skjærer i det.

Tips:
menn_som_baker_brodOppskriften er inspirert av boken Menn som baker brød, skrevet av Sverre Gunnar Haga. Den har en mengde enkle oppskrifter ispedd en god dose humor – og er en perfekt julegve til husets mann. Kanskje får han seg en ny hobby?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s