Tips og råd

Rydd plass til matlaging

tidsklemmaJeg har nå fire små barn. Vi spiser ikke hjemmelaget og veldig sunn mat hver dag. Det er nesten umulig. Ofte blir det fiskepinner og potetmos (ja, sånn på pose!). Men innimellom er det mulig å få til gode middager selv om tiden er knapp og du har fire unger som skal ha oppmerksomhet. Litt planlegging og rutine hjelper mye!

Innkjøp

Jeg får vondt i hodet hvis jeg tenker på å handle med barna på vei hjem fra barnehagen. Mine barn er ikke i det rette handle-humøret da, for å si det sånn. Det tar også mye av tiden jeg kunne brukt hjemme på å lage mat. Vi handler enten på kvelden etter barna har lagt seg og/eller storhandler i helgene. Det krever litt mer planlegging av middagene utover uken. Det hjelper også ha et par ferdiglagde måltider i fryseren til de dagene man har glemt å planlegge noe.

Frys og kjøl

Etter barna har lagt seg om kvelden hender det jeg lager store porsjoner med pastasaus eller babymat som jeg fryser ned i mindre bokser. Det er enkelt å tine i micro når man kommer hjem eller sette i kjøleskapet kvelden før det skal brukes. Hvis vi for eksempel skal ha shepherd’s pie eller pastitsio til middag, lager jeg gjerne kjøttsausen kvelden før og setter i kjøleskapet.

Involver

Hvis barna har lopper i blodet og holder på å rive ned huset mens jeg lager mat, kan det være lurt å involvere dem i matlagingen. Gi dem enkle oppgaver som å røre litt i maten, kutte grønnsaker eller strø på litt ost. Plutselig har loppene lagt seg og de sitter som tente lys og ser på mens du lager maten ferdig! Ofte tør de også å smake på nye ting hvis de har vært involvert i å lage det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s