Babymat · Fra 6 mnd

Klementingrøt

klementin_grotKjempegod grøt full av jern og c-vitaminer. Klementinjuicen gir er deilig frisk smak som guttene mine elsker. De elsker også å suge på klementin-båter, så det kan ha noe med det å gjøre. Du kan fint bruke andre typer mel, gryn eller flak om du ønsker.

2 ss fin sammalt spelt
1 dl vann

1 eggeplomme
1 ts smør
2-4 ss ferskpresset klementin- eller appelsinsaft
2-3 ts morsmelkerstatningspulver*

Bløtlegg mel og vann natten over. Kok vann og mel i et par minutter til du har en tykk grøt. Bland grøten med eggeplomme og smør. Rør inn saft til du har ønsket konsistens og smak til med melkepulver.

* I denne grøten har jeg tilsatt litt morsmelkerstaning for smak og næring. Dersom du har morsmelk og ikke har introdusert morsmelkerstatning for babyen, bør du droppe pulveret eller bruke en annen grøtoppskrift.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s