Babymat · Fra 6 mnd

Baby-Bolognese

bolognese_babymatJernrik supermat til de minste. Rødt kjøtt inneholder det lett opptakelige hemjernet. Grønnsakene og linsene er også gode kilder til jern. Du kan mose den helt fint til de minste, eller la den ha litt å tygge på. Server den helst som den er, uten å tilsette pasta.

400 g kjøttdeig (uten salt)
1 boks hermetiske tomater
1/2 dl tørre røde linser
2 gulrøtter
2 pastinakk
4 dl kjøttkraft* (eller vann og 4 ss usaltet smør eller olivenolje)

Bløtlegg linsene i godt med vann over natten.

Hell fra bløtevannet og skyll linsene. Kutt grønnsakene i små biter. Ha alt i en gryte og kok mens du rører av og til i ca 30 minutter — eller til linsene og grønnsakene er helt myke. Mos til ønsket konsistens.

* Kjøttkraft lager du selv ved å koke ben etter middagsrester fra kylling, storfe, gris, lam (ta det du har) sammen med litt hvitløk, hel sort pepper og eventuelt noen urter i minst tre timer. Du finner også billige kraftben i frysedisken eller ved å spørre i ferskvaredisken. Kok opp store porsjoner med kraft som du fryser ned og bruker i barnematen. Det gir både god smak og masse god næring. Har du ikke kraft bruker du vann og smør eller olje.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s