Babymat · Fra 6 mnd

Baby-Bolognese

bolognese_babymatJernrik supermat til de minste. Rødt kjøtt inneholder det lett opptakelige hemjernet. Grønnsakene og linsene er også gode kilder til jern. Du kan mose den helt fint, eller la den ha litt tyggemotstand. Til babyer server du den helst som den er, uten å tilsette pasta.

400 g kjøttdeig
1 boks hermetiske tomater
1/2 dl tørre røde linser (eller en halv boks ferdig kokte linser, uten lake)
2 gulrøtter
2 pastinakk
4 dl kjøttkraft* (eller 4 dl vann og 4 ss usaltet smør eller olivenolje)

Hvis du bruker tørre linser, bløtlegger du linsene i godt med vann i ca 12 timer.

Hell bløtevannet/laken av linsene. Kutt grønnsakene i små biter. Ha alt i en gryte og kok mens du rører av og til i ca 30 minutter — eller til linsene og grønnsakene er helt myke. Mos til ønsket konsistens.

* Kjøttkraft lager du selv ved å koke ben etter middagsrester fra kylling, storfe, gris eller lam (ta det du har) sammen med litt hvitløk, hel sort pepper og eventuelt noen urter i minst tre timer. Du finner også billige kraftben i frysedisken eller ved å spørre i ferskvaredisken. Kok opp store porsjoner med kraft som du fryser ned og bruker i barnematen. Det gir både god smak og masse god næring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s