Babymat · Fra 6 mnd

Babygrøt med linser

Baby spiser linsegrøtLinser er en god kilde til jern og du kan fint lage mos av linser som alternativ til grøt. Noen babyer kan få luft i magen av linser, så prøv deg frem. Hvis du bløtlegger og koker linsene som beskrevet her vil de fleste ikke merke noe.

2 ss tørre røde eller gule linser

2-4 ss kokosmelk eller kokoskrem
2-4 ss frukt- eller grønnsaksmos
1 eggeplomme (valgfritt)

Legg linsene til bløt i rikelig med vann på kjøkkenbenken i ca 12 timer.

Hell av bløtevannet og skyll linsene. Kok dem i rikelig med vann i 15-20 minutter til de er helt myke, men før de begynner å gå i oppløsning. Hell av kokevannet og mos linsene i blender eller stavmikser sammen med kokosmelk, fruktmos og eggeplomme.

Favoritten til gutta er fløyelsmyke linser med kokoskrem og banan eller gresskar. Prøv deg gjerne frem med ulike smakskombinasjoner.

Leave a Reply