Babymat · Fra 6 mnd

Linsegrøt

baby_spiser_linserLinser er en god kilde til jern og du kan fint lage mos av linser som alternativ til grøt. Server linsene som de er, mos dem lett med gaffel eller kjør dem til en fløyelsmyk mos med stavmikser. Noen babyer kan få luft i magen av linser, så prøv deg frem. Hvis du bløtlegger og koker linsene som beskrevet her, vil de fleste ikke merke noe.

2 ss tørre røde eller gule linser

2-4 ss kokosmelk eller kokoskrem
2-4 ss frukt- eller grønnsaksmos
1 eggeplomme (valgfritt)

Legg linsene til bløt i rikelig med vann på kjøkkenbenken i minst 12 timer. Hell av bløtevannet og skyll linsene. Kok dem i rikelig med vann i 15-20 minutter til de er helt myke, men før de begynner å gå i oppløsning. Hell av kokevannet og mos linsene til ønsket konsistens med kokos, frukt eller grønnsaker og eggeplomme. Favoritten her er fløyelsmyke linser med kokoskrem og most banan. Avocado, aprikosmos, ertepure, søtpotet og gresskar passer også fint.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s