Babymat · Fra 6 mnd

Avocado, mango og kokos

kokos_mango_avocadoKjempegod og næringsrik kombinasjon med mye bra fett og mineraler. Kan serveres som den er eller blandes i hjemmelaget babygrøt eller linsegrøt.

1 moden avocado
1 moden mango
50 g cashewnøtter (ikke ristet eller saltet) (kan sløyfes)*
1 kartong kokoskrem**

Bløtlegg nøttene i godt med vann i 1-2 timer (ikke mer). Hell av vannet og skyll nøttene. Bland alt i en blender og kjør til en glatt mos. Hvis du ønsker grovere konsistens på mosen kan du kjøre kokos og nøtter glatt og mose mango og avocado med en gaffel. Barn under 3 år skal ikke ha nøttebiter i maten.

Tips

  • Mosen fungerer fint å fryse ned i porsjonsglass eller isbiter, men ikke tin den i vannbad eller lignende. Tin over natten i kjøleskap eller på laveste styrke i micro mens du rører ofte. Ikke varm over romtemperatur. Dette gjelder egentlig alt du lager med avocado hvis du vil unngå rennende suppe (hvis du ender opp med rennende suppe kan du røre inn litt grøtpulver)

* Test gjerne om barnet tåler nøtter først. Det er ingen generelle råd mot at babyer kan få nøtter så lenge de er helt finmost, men rådfør deg gjerne med helsepersonell om du er redd for allergi. Barn under 3 år skal ikke ha hele nøtter eller nøttebiter i maten.

** Jeg bruker en liten kartong kokoskrem (250 ml), den er litt fetere og tykkere enn vanlig kokosmelk. Hvis du ikke finner kokoskrem, kan du bruke det fete laget øverst i en boks kokosmelk (sett boksen i kjøleskapet et par minutter og ikke rist før du åpner den). Bruk en hel boks kokosmelk hvis du vil ha en litt løsere smoothie. Til barn over 10 mnd kan du bytte ut kokoskrem med ca 2 dl yoghurt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s