Kake

Oreokake

oreokakeVerdens enkleste og beste Oreokake! Barnas absolutte favorittkake og fast innslag på alle bursdagsbord. Kjeks og sjokolade står for alt sukkeret, derfor er denne kakene friskere og litt mindre søt enn mange andre Oreokaker.

300 g Oreo-kjeks (to pakker)
70 g usaltet smør
30 g nøytral olje*

400 g kremost (feks Philadelphia), romtemperert
200 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
2 gelatinplater
1 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte
100 g sjokolade med 40-50 % kakao**

Bunn: Knus kjeksene til grove smuler. Smelt smøret. Bland kjekssmuler, smør og olje. Sett en kakering på 24 eller 26 cm på et serveringsfat og press smulene jevnt utover bunnen. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Ostekrem med hvit sjokolade: Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Varm 1/2 dl av kremfløten til kokepunktet og ta av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i den varme fløten til alt har smeltet. Smelt den hvite sjokolade over vannbad og bland med den varme fløten. Rør litt og litt av osten og vaniljesukkeret inn i den hvite sjokoladen. Pisk resten av kremfløten (2,5 dl). Vend kremen forsiktig inn i osteblandingen med en slikkepott. Hell ostekremen over bunnen og sett kaken i kjøleskapet for å stivne minst en time eller over natten.

Mørk sjokoladekrem: Hakk sjokoladen. Varm kremfløten opp til under kokepunktet og hell den varme fløten over sjokoladen. La det stå et par minutter før du rører sjokolade og fløte sammen til en jevn blanding. Sett i kjøleskapet til det er helt kaldt, gjerne natten over. Når blandingen er kald, pisker du den opp på samme måte som vanlig kremfløte til du har en fast og luftig sjokoladekrem. Bre den fint over den hvite ostekremen.

Pynt med litt høvlet mørk sjokolade eller knuste Oreo-kjeks. På bildet har jeg også rullet noen sjokoladekuler i spiselig rosa glitter i anledning eldstejentas 5-årsdag.

* Oljen i bunnen er for å gjøre kaken lettere å dele. Hvis du tar en kake med smørbunn rett fra kjøleskapet er ofte bunnen steinhard. I steden for smør og olje kan du også bruke 100 g Bremykt.

** For en litt søtere kake kan du velge melkesjokolade, eller du kan velge en sjokolade med 70 % kakao for mindre sødme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s