Fra 12 mnd · Muffins

Bananmuffins

grove_bananmuffinsDeilige bananmuffins med luftig hvit sjokoladesmørkrem. Perfekt å ta med i barnehagen eller servere i barnebursdag. På bildet har jeg laget dem som små cupcakes i anledning eldstejentas bursdag – perfekte små munnfuller!

2 egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
1 dl havremel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 krm kardemomme (valgfritt)
1 dl solsikkeolje
2 modne bananer

100 g kremost (feks Philadelphia), romtemperert
100 g usaltet smør, romtemperert
100 g hvit sjokolade
1 ss smør

Sett ovnen på 150 grader varmluft (eller 170 grader over- og undervarme).

Pisk egg og sukker til en lys og luftig eggedosis. Ha alt det tørre i en bolle. Bland most banan og olje i en annen bolle. Hell banan- og oljeblandingen forsiktig i eggedosisen, sikt over det tørre. Vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.

Sett omtrent 12 muffinsformer i et muffinsbrett og fyll dem 2/3. Stek i 25-30 minutter i forvarmet ovn (lager du små cupcakes blir steketiden 15-20 minutter). Sjekk om muffinsene er ferdige med en kakenål, de er ferdige når deigen ikke fester seg på kakenålen.

Smelt hvit sjokolade og 1 ss smør over vannbad. Avkjøl sjokoladen til romtemperatur. Rør sammen kremost og smør med en håndvisp eller kjøkkenmaskin med balongvisp. Hell sjokoladen gradvis i ost- og smørblandingen mens du visper. Fortsett å vispe til du har en lett og luftig smørkrem. Pynt muffinsene med smørkrem når de er helt avkjølt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s