Fra 6 mnd · Småretter

Sukkerfritt gelégodteri

Jeg har laget kjempegodt gelégodteri til gutta. Perfekt å lage sammen med eldre barn også som synes det er morsomt å lage eget snop. Jeg hadde bare noen kjedelige runde former, men finn gjerne noen morsomme silikonformer. Mange butikker har sjokoladeformer med artige mønstre. Du kan også bruke en kakeform eller brødform kledd med plastfilm, da kutter du godteriet i biter etterpå med en skarp kniv eller små pepperkakeformer.

ca 4 dl puré av frukt eller bær (jeg brukte en moden mango)
1 dl usukret eplejuice
10 gelatinplater
Litt nøytral olje

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Kok opp eplejuicen og ta den av platen. Klem mest mulig vann ut av gelatinplatene og ha dem i den varme juicen. Rør til gelatinen er helt oppløst og juicen er helt klar og jevn. Rør juicen inn i fruktpureen. Smør et par silikonformer med nøytral olje. Fordel pureen i formene og sett kjørlig i 4-6 timer.

Hvis du har problemer med å løsne geleen kan du prøve å dyppe formene raskt i varmt vann eller sette formene litt i fryseren. Oppbevar godteriet i kjøleskapet.

Variasjoner:

  • Bruk kun 4 plater gelatin og hell pureen i ispinneformer, så har du perfekt fruktis. Gelatinen gjør at isen holder litt lengre uten å renne.
  • Du kan også bruke gelatinpulver, da trenger du ca 12 ts (60 ml). Følg ellers bruksanvisningen på pakken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s