Babymat · Fra 4 mnd

Potet- og grønnsaksmos

Potet- og grønnsaksmos FOTO:Unsplash/@jdmann228Potet er godt og næringsrikt, men krever litt mer forsiktig behandling enn andre grønnsaker. Potet får en rar og limete konsistens hvis den moses i blender eller med stavmikser. Det er stivelsen i potetene som gjør at de får den konsistensen. Skal du lage potetmos må du styre unna maskiner og bruke potetpresse, potetstapper – eller en gaffel. Mine barn er ikke så glad i potet alene, men liker best at den blandes med andre grønnsaker.

400 g potet
200 g rotgrønnsaker (gulrot, kålrot, pastinakk, søtpotet)
4 dl kjøttkraft (eller 4 dl vann og 4 ss usaltet smør eller olivenolje)

Vask og skrubb potetene og kok dem i godt med vann. Når de er helt gjennomkokte heller du av vannet og avkjøler litt. Dra av skallet med en kniv. Press potetene gjennom en potetpresse eller mos dem med en potetstapper eller en gaffel til ønsket konsistens.

Kjøttkraft lager du selv ved å koke ben etter middagsrester fra kylling, storfe, gris, lam (ta det du har) sammen med litt hvitløk, hel sort pepper og eventuelt noen urter i minst tre timer. Du finner også billige kraftben i frysedisken eller ved å spørre i ferskvaredisken. Kok opp store porsjoner med kraft som du fryser ned og bruker i barnematen. Det gir både god smak og masse god næring. Har du ikke hjemmelaget kraft, kan du bruke vann og smør eller olje.

Kutt grønnsakene i små terninger og kok dem helt møre i kraften. Kjør kraft og grønnsaker til en jevn mos i en blender. Rør sammen kraftmosen og de moste potetene uten å arbeide blandingen for mye. Ønsker du en helt glatt konsistens kan du presse hele mosen gjennom en sil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s